HTML

EMK - Együttműködés a változással

"El tudsz képzelni egy olyan világot, amelyben mindenki számít, és az embereknek megvan az a képességük, hogy békét teremtsenek? Az Együttműködö Kommunikáció gyakorlata, amely ezt a jövőképet szolgálja, támogatja a belső erőt és tisztánlátást, hogy képesek legyünk felelősséget vállalni érzéseinkért, erőforrásainkért és döntéseinkért. Saját erőforrásainkból képesek vagyunk együttérzéssel fordulni önmagunk és mások felé. A kölcsönös megértés és közös szükségleteinkről való gondoskodás szándéka minőségi találkozásokat tesz lehetővé, és a másságot áthidalva megoldhatjuk konfliktusainkat. Mindennapi életünkbe épülve, az EMK gyakorlata könnyedséget, örömöt hoz kapcsolatainkba." Forrás: www.emk.hu

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Bemutatkozás

2011.04.27. 12:31 emk

 

Kik vagyunk és miért csináljuk?

 
Mióta jobban megismertem az Erőszakmentes/Együttműködő Kommunikációt (röviden EMK)-t, azóta teljesen szerelmes vagyok a módszerbe, szemléletmódba. Praktikusan a mindennapjaim túlélését jelentette sok-sok keserű harc és reménytelen küzdelem után a kis hókuszpókuszaimmal. Hiába olvastam én előtte 100 szakirodalmat, ez az egy az, amit bármikor elő tudok rántani és pillanatok alatt tudok vele békét teremteni itthon (magamban!, a gyerkőcök között, konfliktusok esetén - párkapcsolatban még van mit fejlődnöm...).
Mivel nem értettem, hogy rendszeresen segítség után kutatóként miért nem találom ezt a módszert, ezért elhatároztam, hogy tenni fogok azért, hogy másnak ne legyen annyi rossz pillanata, amikor meg lehetne élni az anyaságot SOKKAL kellemesebben is, kevesebb stresszel és bizonytalansággal, ha van hozzá igazi, univerzális segítség (nem csak az „elmúlik, elmúlik, elmúlik” mantra, nem csak a „majd kinövi”, nem csak „a te feszültségedet veszi át”, nem csak a „dehát gyerekek”, nem csak a „legyél türelmesebb, szeresd jobban”, hanem az, hogy MIÉRT és HOGYAN csináljam én ezt!!!!). 
Úgyhogy az álmom az, hogy egyrészt minden anyuka tudjon az EMK-ról és mindenki, aki békésebb konfliktusrendezésre, harmonikusabb, önbizalommal telibb életre, több megértésre, működőképes, hosszú távon is megelégedést hozó megoldásokra vágyik, az tudja, mihez nyúljon, ne kelljen rá évekig várni, míg végre rátalál, ha egyáltalán. És megtanulhassák a gyerekeink is, és a velük foglalkozó pedagógusok is, hogy ne a fegyelmezéssel menjen az idejük, hogy jobb legyen azt a sok-sok évet iskolában tölteni..... 
Szeretek csapatban, együtt kitalálni dolgokat és az a rendezvény, amit létrehoztunk egy ilyen igazi és önkéntes csapatmunka eredménye! Azok a különleges emberek, Jónai Éva Hava és Rambala Éva nemzetközi trénerek, akik az erőszakmentes kommunikációt behozták Magyarországra évikig dolgoztak együtt Marshall Rosenberggel. Ők és sok más velük együtt gondolkodó, tanuló és később oktatóvá váló tréner (Szentpéteri Julianna, Strasser Kata, Redő Juli, Ónódi Ágnes), az EMK mindennapos élményeit a napi gyakorlatban iskolában (Garamvölgyi György, Vargáné Molnár Adél és Béresné Simon Eszter)  üzleti életben (Horváth Gábor) megtapasztaló szakemberek lelkesedése hozta létre a programok magját. És kapcsolódnak hozzánk önismerettel foglalkozó szakemberek (Fehér Andrea, Novák Julianna és Kun Eszter), a megjelenő problémák okát kutató (Demeter Endre) és azokra praktikus megoldási lehetőséget is nyújtó szakemberek (Fehér Márta, Kis Virág, Vajnai Viktória), hogy teljes legyen a kép! 
És kik segítenek megvalósítani, azaz megszervezni és lebonyolítani a rendezvényt? Sok kisgyerekes anyuka, akik a kicsik mellet tanultak EMK-t vagy csak látják, érzik a lelkesedésünket, ennek az ügynek az értelmét és együtt sokat tesznek azért, hogy minél több emberhez eljusson a lehetőség.
Hálás köszönet Mindannyiuknak!:)
 
Móni, a rendezvény ötletének és 3 gyermeknek édesanyja
 
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kommunikáció emk erőszakmentes együttműködő

A bejegyzés trackback címe:

https://emknap.blog.hu/api/trackback/id/tr472859018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása